Airfryer recepten
Mozzarella Sticks uit de airfryer
Een lekkere kaassnack uit de air fryer. Wij willen jullie deze overheerlijke mozzarella sticks zeker aanraden.
Ingrediënten:
- 1 pakje mozzarella
- 1 ei
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 kopje panko kruimels
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de mozzarella in reepjes.
- Klop het ei los met knoflookpoeder en zout.
- Doop de reepjes in het ei en bestrooi ze met paneermeel.
Er moet voor worden gezorgd dat elk blootgesteld stuk kaas goed bedekt is. - Vries de reepjes 20-30 minuten in om het gerecht klaar te maken.
- Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 210 graden, bestrijk/spray de strips gedurende deze tijd in met olijfolie.
- Leg de reepjes in de airfryer op het rooster, stel de hoogste temperatuur in en stel de timer in op 6-10 minuten, controleer en draai ze om de 2-3 minuten om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bruin worden.
Varkenskoteletten uit de heteluchtfriteuse
Varkenskoteletten bevatten een vet randje die de smaak ten goede komt. Door de koteletten in de airfryer te bakken, heb je in een handomdraai een knapperig stukje vlees.
Ingrediënten:
- 4 varkenskoteletten
- 1/3 kopje olijfolie
- 2 eetlepels. bruine suiker
- 1 Citroen, rasp en sap
- 2,5 eetlepel pittige mosterd
- 1 theelepel grof mosterdpoeder
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels. theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gegranuleerde ui
- 1 theelepel vloeibare rook
- 2 theelepels witte azijn
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- 1/2 theelepel peterselie vlokken
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Meng in een middelgrote kom olijfolie, bruine suiker, citroenschil en -sap, beide mosterd, knoflook, tijm, ui, vloeibare rook, azijn, Worcestershiresaus, peterselie, zout en peper.
- Doe de karbonades en het mengsel in een grote hersluitbare plastic zak en marineer 3 uur of een nacht in de koelkast.
- Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 210 graden,
- Leg de karbonades in de airfryer.
- Stel de hoogste temperatuur in en stel de timer in op 20 minuten, controleer halverwege.
Kipreepjes uit de airfryer
Een heerlijke snack uit de airfryer vind je terug in dit recept. Het hoeft maar 7 minuten in de air fryer voor je kunt genieten van overheerlijke, malse kipreepjes.
Ingrediënten:
- 1 pond kipfilet, in reepjes gesneden
- 1/4 kopje olijfolie
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels. honing
- 2 eetlepels witte azijn
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel gekneusde rode peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Combineer alle marinade-ingrediënten en meng goed.
- Voeg kippenreepjes toe en schep ze om. Dek goed af en marineer 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 210 graden
- Leg de kipreepjes in de airfryer.
- Zet de temperatuur op de hoogste stand en stel de timer in op 5-7 minuten, laat halverwege draaien, kook tot de kip gaar is en de sappen helder zijn.
Chocolade cupcakes uit de heteluchtfriteuse
Overheerlijke chocolade cupcakes zijn niet te weerstaan, zeker niet als ze ook makkelijk in de airfryer gemaakt kunnen worden en de oven hiervoor niet extra aan hoeft.
Ingrediënten:
- 4 ons pure chocolade
- 1/3 kopje cacaopoeder
- 3/4 kop hete melk
- 1 kopje bloem
- 3/4 kop suiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 kopje plantaardige olie
- 2 eieren
- 2 theelepels witte azijn
- 1 theelepel vanille-extract
- Chocoladeroom
Bereidingswijze:
- Doe pure chocolade en cacaopoeder in een middelgrote kom. Voeg hete melk toe en klop tot een gladde massa. Zet opzij om volledig af te koelen of zet 20 minuten in de koelkast.
- Combineer bloem, suiker, bakpoeder en zout.
- Klop in een andere kom om de plantaardige olie, eieren, azijn en vanille te combineren.
- Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe aan de natte ingrediënten en klop tot een gladde massa. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en klop tot het mengsel glad is.
- Giet het beslag in afzonderlijke met papier beklede siliconen cakevormen. Bak 6 cupcakes tegelijk.
- Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 180 graden.
- Zet de temperatuur op 160 graden en zet de timer op 20 minuten. Bak de cupcakes tot een tandenstoker die je in het midden van de muffin steekt er schoon uitkomt.
- Bedek met chocoladeroom wanneer afgekoeld.
Paprika’s met geitenkaas uit de airfryer
Een heerlijke variatie die gemaakt kan worden in de air fryer die volledig koolhydraatarm is. Ideaal voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen of voor wie liever geen koolhydraten wil eten.
Ingrediënten:
- 8 mini paprika’s of snack
- 1/2 theelepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 100 g milde geitenkaas, in acht stukken gesneden
Bereidingswijze:
- Snijd de bovenkant van de babypaprika’s af en verwijder de zaadjes en het vliesje.
- Meng olijfolie in een diepe schaal met Italiaanse kruiden en peper. Meng de stukjes geitenkaas in de olie.
- Verwarm de friteuse 5 minuten voor op 210 graden.
- Duw in elke minipaprika een stukje geitenkaas en leg de minipaprika’s naast elkaar in de airfryer.
- Stel de hoogste temperatuur en de timer in op 10-12 minuten. Kook de minipaprika’s tot de kaas is gesmolten.
Gehaktballen uit de heteluchtfriteuse
De klassieker uit de airfryer: gehaktballen uit de airfryer! Een echte topper, een sappige gehaktbal die altijd net dat beetje lekkerder wordt door de airfryer.
Ingrediënten:
- 150 g gemalen lamsvlees of mager rundergehakt
- 1 snee oud wit brood, tot fijn paneermeel gemaakt
- 50 g Griekse fetakaas, verkruimeld
- 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
- 1/2 eetlepel geraspte citroenschil
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- Meng in een kom het gehakt met het paneermeel, de feta, de oregano, de citroenrasp en de zwarte peper en kneed goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 10 gelijke porties en vorm met vochtige handen gladde balletjes.
- Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 210 graden.
- Leg de gehaktballetjes in de airfryer, zet de hoogste temperatuur en de timer op 10-12 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Geroosterde aardappel gevuld met tonijn uit de airfryer
Een ander recept voor de airfryer is deze heerlijke aardappel gevuld met frisse tonijn voor een snelle maar onwijs lekkere maaltijd.
Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 1/2 theelepel olijfolie
- 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt
- 2 eetlepels yoghurt (Grieks)
- 1 eetlepel Chilipoeder
- 1 groene ui, in dunne ringen gesneden
- Versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel kappertjes
Bereidingswijze:
- Week de aardappelen minimaal 30 minuten en dep ze droog met keukenpapier.
- Verwarm de airfryer gedurende 5 minuten voor op 210 graden, bestrijk de aardappelen gedurende deze tijd licht met olijfolie en plaats ze in de airfryer.
- Zet de hoogste temperatuur en de timer op 30 minuten om de aardappelen heerlijk knapperig en gaar te bakken.
- Pureer de tonijn in een kom fijn en voeg de yoghurt en chilipoeder toe. Goed mengen. Voeg de helft van de groene ui toe en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de aardappelen op twee borden en snijd de bovenkant in de lengte door.
- Open de aardappel een beetje en schep het tonijnmengsel over de open aardappel.
- Strooi chilipoeder over de vulling en schep de kappertjes en de resterende groene ui erop.