Steelstofzuiger voordelen en nadelen | Blog | TurboTronic.nl - TurboTronic
Menu
EUR
Alles over de steelstofzuiger

Alles over de steelstofzuiger

Door: TurboTronic Reacties: 0

In elk huishouden is een stofzuiger onmisbaar, maar gezien ons leven steeds drukker wordt en we meer tijd om handen willen hebben voor leuke dingen, gaan steeds meer mensen over op een steelstofzuiger. Dit komt simpelweg door de snelheid waarmee je reinigt en de vele andere voordelen die een steelstofzuiger biedt. Ben je nog niet in het bezit van een steelstofzuiger? Ga dan snel verder en lees waarom je er echt één in huis moet halen.

Wat is een steelstofzuiger precies?

Voor wie niet precies weet wat een steelstofzuiger precies is, geven we hier een korte uitleg. Een steelstofzuiger is niets meer dan een stofzuiger op een steel. In tegenstelling tot traditionele stofzuigers, voorzien van het stofreservoir en de zuigmotor die je achter je aantrekt via de steel met slang, beschikt een steelstofzuiger over een stofreservoir en zuigmotor bevestigd op de steel. Om je een idee te geven, vind je al onze steelstofzuigermodellen hier.

De voordelen van een steelstofzuiger op een rijtje

Een steelstofzuiger biedt vele voordelen ten opzichte van een traditionele stofzuiger. Dankzij het ontwerp waarbij het stofreservoir en de zuigmotor bevestigd zitten op de steel, heeft de steelstofzuiger een compact design. Dat is dan ook meteen voordeel nummer één.

  1. Compact design

Het compacte design maakt dat de steelstofzuiger snel is gepakt en ook weer makkelijk is op te bergen. Zo is de steelstofzuiger ideaal voor een snelle schoonmaakronde. Bovendien maakt het design van de steelstofzuiger het hanteren makkelijk door wendbaarheid en bewegingsvrijheid.

  1. Lichtgewicht

Naast het feit dat een steelstofzuiger compact is, is hij ook veelal licht van gewicht. Dit zorgt tevens voor het makkelijk wenden van de stofzuiger in de richting die jij op wilt. Hierdoor kost het weinig moeite om een grote ruimte te reinigen, ook op moeilijk bereikbare plekken.

  1. Kruimeldief

Bij vrijwel elke steelstofzuiger is het stofreservoir met zuigmotor die bevestigd is op de steel, aan de boven- of onderkant, te ontgrendelen. Het gedeelte is ook zonder steel te gebruiken, waardoor hij dient als kruimeldief. Het handige aan deze handstofzuiger is dat je nog sneller geknoeide goedjes kunt opruimen. Zodra je klaar bent, klik je de kruimeldief gemakkelijk weer op de steel.

  1. Draadloos

De meeste steelstofzuigers zijn draadloos, waardoor je nooit verstrikt raakt in een snoer of last hebt van een beperkte actieradius. Je kunt eindeloos door zuigen, zonder dat je hoeft te switchen van stopcontact.

  1. Stofreservoir zonder zak

Een steelstofzuiger heeft meestal een stofreservoir zonder zak. Dat maakt het legen van de stofbak nog sneller en hygiënischer gedaan. Je kunt het stofreservoir na reiniging afspoelen voor een extra schoon resultaat.

  1. Accessoires

Een steelstofzuiger wordt in heel veel gevallen – in ieder geval bij TurboTronic – geleverd met een tal aan accessoires. Standaard beschikt een steelstofzuiger over een combizuigmond, geschikt voor zowel harde als zachte ondergronden. Maar er is meer. Zo ontvang je vaak nog andere opzetstukken, zoals een kierenzuigmond (handig bij gebruik van de kruimeldief), een parketzuigmond, meubelborstel of zelfs een borstel speciaal voor huisdierharen. De steelstofzuiger kun je hiermee voor eindeloos veel doeleinden gebruiken. Ontzettend handig!

Steelstofzuiger in een frisse moderne woonkamer

Heeft een steelstofzuiger ook nadelen?

Om in Johan Cruijffs termen te spreken, heeft ieder voordeel ook zo zijn nadeel. We zouden liegen als we zeggen dat een steelstofzuiger alleen voordelen kent. Een nadeel die gepaard gaat met zijn draadloze bediening, kan de gebruiksduur zijn. Dit komt doordat een snoerloze steelstofzuiger werkt op een accu, die onoverkomelijk beperkt wordt met een gebruiksduur. De gebruiksduur van een steelstofzuiger met een volle accu is gemiddeld 20 minuten tot een uur en afhankelijk van de zuigsnelheid en het type steelstofzuiger. Het opladen kan enkele uren duren. Handig is wel dat veel steelstofzuigers een oplaadstation hebben waarmee je de steelstofzuiger makkelijk kunt opladen. Sommige hebben zelfs wandmontage waardoor je de stofzuiger ook gemakkelijk opbergt.

Verder kent een snoerloze steelstofzuiger vaak een mindere zuigkracht dan een draadloze variant. Hierdoor is een steelstofzuiger in de meeste gevallen een goede aanvulling voor in het huishouden maar geen vervanger van de traditionele stofzuiger. Tot slot is ook het stofreservoir meestal kleiner, waardoor je de bak vaker zult moeten legen dan bij een gewone stofzuiger.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een steelstofzuiger?

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn, is het belangrijk jezelf af te vragen welke punten voor jou van het grootste belang zijn. Afhankelijk van de manier waarop je de stofzuiger gaat gebruiken zul je een keuze moeten maken. Voor wie de stofzuiger als aanvulling in huis neemt, is de accuduur wellicht minder van belang. Terwijl de oplaadtijd, gebruiksduur en zuigkracht erg belangrijk is voor iemand die de steelstofzuiger als hoofdstofzuiger gaat gebruiken.

Check verder voor welke ondergrond de steelstofzuiger allemaal geschikt is. Heb je bijvoorbeeld een houtenvloer of parket? Kijk dan of er een parketzuigmond is inbegrepen om krassen te voorkomen. Veel modellen worden geleverd met een tal aan accessoires, ook voor de afneembare kruimeldief, zodat je voor vrijwel elke oppervlak wel een passend opzetstuk hebt.

Net als een gewone stofzuiger maakt een steelstofzuiger geluid. Het hoort er nu eenmaal bij, maar er is wel verschil per model. Heb je liever een stille steelstofzuiger? Controleer dan ook het geproduceerde aantal decibellen.

En dan is er natuurlijk ook het design van de steelstofzuiger. De apparaten zijn er in eindeloos veel modellen en kleuren, zo zit er altijd wel wat voor je bij.

Bestsellers van TurboTronic

Hieronder vind je een top 3 van steelstofzuigers uit onze collectie om je op weg te helpen in je keuze naar de perfecte steelstofzuiger!

  1. TurboTronic VS777 Steelstofzuiger
  2. TurboTronic C26 Steelstofzuiger
  3. TurboTronic TT-AK47 Steelstofzuiger

Steelstofzuiger die een tapijt aan het zuigen is

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »